Du behöver
- 1 skiva formfranska
 - 1 dl mjölk
 - 2 msk gul lök finriven
 - 500 g lammfärs
 - 1 tsk paprikapulver
 - 1 tsk gurkmeja
 - 1 krm chiliflakes
 - 1 st ägg
 - 1 tsk salt
 - olja att pensla med
 
Stekt couscoussallad
                                                              2,5 dl couscous                       + 5 dl vatten
                                                              1 st aubergine                       liten
                                                              1 st squash                       liten
                                                              1 st gul lök                       finhackad
                                                              2 st vitlöksklyftor                       rivna
                                                              0,5 st grönsaksbuljongtärning
                                                              75 g färsk bladspenat
                                                              1,5 dl svarta oliver med kärna
                                                              1 tsk pressad citron
                                    
Gör så här
Blanda smulat bröd och mjölk i en skål, sväll i 10 minuter. Tillsätt lök, lammfärs, paprikapulver, gurkmeja, chiliflakes, ägg och salt. Arbeta till en slät smet. Forma jämnstora korvar, trä upp dem på spett. Pensla med olja och grilla över fin glödbädd.
Stekt couscoussallad Koka couscousen enligt anvisningen på paketet. Låt dra i 10 minuter under lock. Låt svalna.
Skär aubergine och squash i halva skivor. Stek grönsakerna med löken, lite i taget, i olja. Grönsakerna ska vara genomstekta, löken mjuk och glansig. Salta.
Stek couscousen i olja, stek hälften åt gången. Smula buljongtärningen och tillsätt den, rör så att allt blir blandat.
Rör ner allt det stekta samt spenat, oliver och citronsaft. Smaka av med salt.
Servera grillspetten med stekt couscous och myntayoghurt (se recept här nedan).

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Myntayoghurt:
Blanda 4 dl turkisk yoghurt, 1 msk honung, 2 tsk torkad mynta, 50 g hackade valnötter, 3/4 dl ljusa russin, salt och peppar till en sås.