Du behöver
- 100 g glasnudlar ett paket
- 1 st morot
- 100 g rättika 1/4
- 0,5 st gurka
- 100 g rödkålshuvud en klyfta
- 4 st salladslök
- 0,5 näve rädisa
- 125 g sockerärtor en påse
- 1 st äpple
- 1 st avokado
- 0,5 st citron saften
- 4 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 1 st lime pressad saft
- 1 tsk ingefära finhackad och färsk
- 1 msk mynta finhackad
- 0,5 st röd chili finhackad
- 500 g laxfilé skinn- och benfri
- 1,5 msk sesamfrön svarta eller vita
- salt
- 2 msk olja neutral olja, t ex rapsolja
Till servering
lime
färsk koriander
Gör så här
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag.
Skala morot, rättika och gurka. Dela moroten på mitten och strimla fint på längden. Gör samma sak med rättikan. Dela gurkan längs med och kärna ur med en sked. Skär i skivor. Strimla rödkål och salladslök fint. Skiva rädisorna tunt.
Dela sugarsnaps på längden. Dela äpplet på mitten, kärna ur och skiva tunt. Dela avokadon på mitten, pilla loss kärnan, gröp ur med en sked och skär i mindre bitar. Pressa citronsaft över avokadon och äppleskivorna så att de inte mörknar.
Lägg nudlarna på ett fat. Varva alla grönsaker ovanpå. Blanda soja, sesamolja, limesaft, ingefära, mynta och chili till en dressing, häll upp i en skål.
Skär laxen i mindre bitar, vänd dem i sesamfrön. Krydda med lite salt. Hetta upp oljan i en panna och stek laxen på medelvärme, någon minut per sida, laxen får gärna ha en rå kärna.
Lägg den stekta laxen på salladen. Servera med dressingen, limeklyftor och färsk koriander eller mynta.
Den sesamstekta laxen serveras med en sallad på glasnudlar. Det är genomskinliga nudlar som ofta görs på mungbönsmjöl.