RECEPT FRÅN HJ

Primörpaj med ädelost

Säsongens allra godaste paj bjuder på späda primörer och krämig ädelost.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 250 g kvarg 10 %
  • Fyllning

  • 200 g färsk spenat
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 1 msk olivolja
  • 140 g gräddädelost
  • 4 st salladslökar
  • 150 g knippmorötter
  • 3 st ägg
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar
  • Topping

  • mangoldskott
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Hacka ihop mjöl, smör och kvarg till en smulig massa. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.

2

Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

3

Fyllning: Fräs spenaten tillsammans med vitlök i olja tills vätskan kokat bort.

4

Lägg spenaten i pajskalet och smula över osten. Strimla salladslöken och strö över.

5

Skrubba morötterna och dela dem på längden. Koka dem nästan mjuka, låt rinna av och lägg i skalet.

6

Vispa ihop ägg, crème fraiche, salt och peppar. Häll det i pajskalet.

7

Grädda i ca 30 minuter, tills stanningen stelnat.

8

Toppa med mangold.


Recept