gravad-lax-med-apelsingremolata.jpg
Gravad lax med apelsingremolata – festligt för två
Visst kan man lyxa till julmaten även för det lilla sällskapet. Här får du recept på gravad lax med god apelsingremolata, lagom mycket för två!
Andres-Kauder-och-sonen-Emilio.jpg
Barndiabetesfonden fick över 30 donationer – tack vare Andrés köksbord
Andrés, som hade problem att bli av med sitt köksbord, fick en lysande idé. Den som swishade pengar till forskning om barndiabetes skulle få bordet gratis. Många skänkte pengar – men ingen verkade vilja ha bordet ...
apelsincheesecake.jpg
Apelsincheesecake med saffran– lätt att förbereda och frysa in
Fantastisk god cheesecake med smak av apelsin och saffran. Perfekt att ha i frysen och plocka fram när det är dags. Garnera med Noblesse och tunna apelsinskivor.
agneta-sjodin-anda-in-i-sjalen.jpg
Agneta Sjödin: "Det var där min andliga resa började"
Det finns så mycket vi kan göra för att må bra. Mat, motion och möten med andra människor. Men själen är också viktig, menar Agneta Sjödin. Hon har rest över hela världen men allra mest spännande är hennes inre resa.
Ljuvlig citronkola med vanilj
Ljuvlig citronkola med vanilj
Magiskt god kola med ljuvlig smak av citron och vanilj. Den friska citronsmaken är ett välkommet inslag bland julens sötsaker.
laila-bjorn-lutfisk.jpg
Laila och Björn tar sin tradition på största allvar: "Viktigare än all annan julmat"
Ingen riktig julafton utan lutfisk. Laila och Björn har lutat fisk i över 40 år och det har blivit en viktig familjetradition för dem och deras barn. Tre gånger om året äter de lutfisk – på julafton, annandagen och trettondagen.
minipajer-med-cheddar.jpg
Superenkla minipajer med cheddar och skinka
Färdig smördeg är alltid ett säkert kort när du vill ordna en snabb och god förrätt. Lägg rutor av smördeg i små formar och fördela ost- och skinkfyllningen. Minipajerna går dessutom fint att frysa in.
Fler nyheter Gå till artikelarkivet

Fler Recept