Matjessill med brynt smör och potatiskräm

Kokt potatis, crème fraiche och brynt smör läggs i botten på glasen. Toppa med matjessill, ost och gräslök för en lyxig liten rätt på påskbordet.

Du behöver

    6 små glas:
  • 200 g potatis
  • 50 g smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 100 g matjessill
  • 25 g lagrad ost, t ex prästost
  • 1–2 msk klippt gräslök

Gör så här

1

Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.

2

Bryn smöret i en kastrull tills det doftar nötigt. Värm crème fraiche i en annan kastrull och vänd ner 3 msk brynt smör. Smaka av med salt.

3

Tärna potatisen fint. Fördela i glas och häll över crème fraiche- och smörsmeten. Ställ i kyl tills det har stelnat.

4

Låt sillen rinna av och tärna den. Smula sönder osten. Toppa glasen med sill, ost och gräslök.

5

Servera med smöret.

Scroll to Top