Matig rotfruktsgratäng med kassler och färskost
En krämig rotfruktsgratäng med kassler som varvats med tomater och färskost. Fransk senap, lagrad ost och timjan ger gratängen ordentligt med smak. Servera med en krispig rödkålsslaw.
En krämig rotfruktsgratäng med kassler som varvats med tomater och färskost. Fransk senap, lagrad ost och timjan ger gratängen ordentligt med smak. Servera med en krispig rödkålsslaw.
En lättlagad kasslergryta är prisvärd och perfekt vardagsmat. Den här grytan får härlig smak av tomat och sambal oelek. Servera med ris eller pasta.
Enkelt och riktigt gott! Fläskytterfilén vilar på en bädd av potatis och grönsaker och svartkålen blir pricken över i:et. Såsen är vispad crème fraiche med chiliflakes.
Mitt i veckan längtar vi efter en snabblagad middag med uppiggande smaker. Prova den krämiga korvpannan som får en spännande kick av pepparrot. Krispiga sockerärter och kokt potatis är gott till.
I färsrulladerna gömmer sig en fyllning av krämig ädelost och omsluts av krispigt bacon. Serverade med rostade rotfrukter och en spännande senapskräm blir det en middag med guldkant.
Men äpple och kanel i smeten blir det riktigt saftiga och höstsmakande kärleksmums. På kakans topp brer vi en läcker kolaglasyr. Till sist strösslas kokos över hela kalaset – precis som på en klassisk kärleksmums!
Raggmunkar är en storfavorit hos många och husmanskost när den är som bäst! Stek raggmunkarna på medelvärme i mycket smör. Servera med syrlig äppelkompott och stekt fläsk.
En värmande middag med smak av höst! Äpple och lök gör fläskfilégrytan extra god. Servera gärna lite extra mango chutney till. Fläskfilégrytan passar bra ihop med klyftpotatis och haricots verts.
Vår bakade lax med fänkålssallad är en smakupplevelse du inte vill missa. Kronan på verket är en krämig burrata. Fantastiskt gott och lätt att laga!
Samma princip som hasselbackspotatis – fast med betor. Servera hasselbacksbetorna med en ljuvlig fetaostkräm och brynt smör. Detta är så gott att man bara vill ha mer!
Klassiska smaker i god kombination finns i smörrebrödet med panerad spätta. Toppa kalaset med hemgjord remouladsås.
Stekt torsk toppas med knaprigt bacon och hackat ägg. Fisken serveras med en riktigt god morotsstuvning och kokt potatis.