Du behöver
-
4 portioner:
- Biffar:
- ½ dl ströbröd
- 1 dl vatten
- 500 g nötfärs
- 1 ägg
- ½ dl hackade inlagda rödbetor
- ½ dl hackad ättiksgurka
- 1 msk kapris
- salt, peppar
- 2 msk smör Persiljesmör:
- 1 dl hackad persilja
- 75 g smör, rumsvarmt
- 1 pressad vitlöksklyfta Potatissallad:
- 10 potatisar
- 1 rödlök
- 3 msk vitvinsvinäger
- 4 msk olivolja
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk kapris
- 3 msk hackad persilja
- salt, peppar
Gör så här
1
Persiljesmör: Rör ihop persilja, smör och vitlök, forma till en rulle. Lägg i frysen till strax före servering.
2
Biffar: Blanda ströbröd och vatten i en skål, låt svälla i 5 minuter. Rör i färs, ägg, rödbetor, ättiksgurka och kapris. Krydda med salt och peppar.
3
Forma till biffar och stek i smör ca 4 minuter per sida på medelvärme.
4
Potatissallad: Skala och koka potatisen mjuk. Låt rinna av och ånga den torr.
5
Skiva potatisen. Skala och hacka löken.
6
Blanda vinäger, olja, senap, kapris, persilja, salt och peppar i en stor skål. Vänd ner potatis och lök.