Biff à la Lindström med potatissallad och örtsmör

Färsbiffarna i Biff à la Lindström bjuder på en riktig smaksensation med rödbetor, ättiksgurka och kapris. Servera med persiljesmör och potatissallad.

Du behöver

    4 portioner:
  • Biffar:
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • ½ dl hackade inlagda rödbetor
  • ½ dl hackad ättiksgurka
  • 1 msk kapris
  • salt, peppar
  • 2 msk smör
  • Persiljesmör:
  • 1 dl hackad persilja
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Potatissallad:
  • 10 potatisar
  • 1 rödlök
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • 3 msk hackad persilja
  • salt, peppar

Gör så här

1

Persiljesmör: Rör ihop persilja, smör och vitlök, forma till en rulle. Lägg i frysen till strax före servering.

2

Biffar: Blanda ströbröd och vatten i en skål, låt svälla i 5 minuter. Rör i färs, ägg, rödbetor, ättiksgurka och kapris. Krydda med salt och peppar.

3

Forma till biffar och stek i smör ca 4 minuter per sida på medelvärme.

4

Potatissallad: Skala och koka potatisen mjuk. Låt rinna av och ånga den torr.

5

Skiva potatisen. Skala och hacka löken.

6

Blanda vinäger, olja, senap, kapris, persilja, salt och peppar i en stor skål. Vänd ner potatis och lök.

Scroll to Top