Wallenbergare med pressgurka och potatismos

Älskade husmanskost! Saftiga Wallenbergare gjorda på kalvfärs, grädde och äggulor. Servera med potatismos, pressgurka, lingonsylt och gröna ärtor.

Du behöver

    4 portioner:
  • Biffar:
  • 500 g kalv- eller nötfärs
  • 3 äggulor
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • smör till stekning
  • Pressgurka:
  • 1 gurka
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk ättiksprit, 12%
  • 1 dl vatten
  • 3 msk hackad persilja
  • Potatismos:
  • 800 g potatis
  • 25 g smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • Servering:
  • lingonsylt, gröna ärtor
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Pressgurka: Skölj och skiva gurkan tunt med osthyvel eller mandolin. Blanda socker, ättiksprit och vatten, rör tills sockret lösts upp. Blanda i gurkan och låt dra. Strö över persilja.

2

Potatismos: Skala potatisen och dela i bitar. Koka den mjuk, häll av vattnet och ånga den torr. Mosa potatisen och tillsätt smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.

3

Biffar: Rör ner en äggula i taget i färsen. Rör ner grädden lite i taget. Krydda med salt och peppar. Forma 8 biffar. Häll hälften av ströbrödet på en tallrik och lägg på biffarna. Strö över resten av ströbrödet och tryck till lätt.

4

Stek biffarna i smör tills de fått färg och är genomstekta.

5

Servera biffarna med potatismos, pressgurka, lingonsylt och ärtor.

Scroll to Top