Du behöver
-
4 portioner:
- Biffar:
- 500 g kalv- eller nötfärs
- 3 äggulor
- 1 ½ dl vispgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl ströbröd
- smör till stekning Pressgurka:
- 1 gurka
- 4 msk strösocker
- 4 msk ättiksprit, 12%
- 1 dl vatten
- 3 msk hackad persilja Potatismos:
- 800 g potatis
- 25 g smör
- 1 ½ dl mjölk Servering:
- lingonsylt, gröna ärtor Ugn: 225°
Gör så här
Pressgurka: Skölj och skiva gurkan tunt med osthyvel eller mandolin. Blanda socker, ättiksprit och vatten, rör tills sockret lösts upp. Blanda i gurkan och låt dra. Strö över persilja.
Potatismos: Skala potatisen och dela i bitar. Koka den mjuk, häll av vattnet och ånga den torr. Mosa potatisen och tillsätt smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
Biffar: Rör ner en äggula i taget i färsen. Rör ner grädden lite i taget. Krydda med salt och peppar. Forma 8 biffar. Häll hälften av ströbrödet på en tallrik och lägg på biffarna. Strö över resten av ströbrödet och tryck till lätt.
Stek biffarna i smör tills de fått färg och är genomstekta.
Servera biffarna med potatismos, pressgurka, lingonsylt och ärtor.