Italiensk sallad med burrata och jordgubbar

Ljummen italiensk pastasallad med krämig burrata, parmaskinka och jordgubbar. Den här salladen går snabbt att svänga ihop och smakar ljuvligt.

Du behöver

    4 portioner:
  • 350 g körsbärstomater i olika färger
  • 3 rödlökar
  • 1 hel vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 300 g pasta
  • 80 g blandad sallad
  • 150 g parmaskinka
  • 2 burrataostar
  • 150 g jordgubbar
  • Dressing:
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • Ugn: 150°

Gör så här

1

Halvera tomaterna. Skala och halvera löken. Bryt den oskalade vitlöken i klyftor. Lägg allt i en form, ringla på olja. Rosta mitt i ugnen i 40 minuter.

2

Tillaga pastan enligt anvisningen på förpackningen.

3

Dressing: Blanda citronsaft och olja, krydda med salt och peppar.

4

Tryck ut vitlöken ur skalen. Blanda vitlök, lök och tomater med pastan och häll på dressingen. Vänd i salladen.

5

Lägg pastan på ett fat och lägg på skinka, burrata och delade jordgubbar.

Scroll to Top