Du behöver
-
4 portioner:
- 350 g körsbärstomater i olika färger
- 3 rödlökar
- 1 hel vitlök
- 2 msk olivolja
- 300 g pasta
- 80 g blandad sallad
- 150 g parmaskinka
- 2 burrataostar
- 150 g jordgubbar Dressing:
- 2 msk pressad citronsaft
- 2 msk rapsolja
- salt och peppar Ugn: 150°
Gör så här
1
Halvera tomaterna. Skala och halvera löken. Bryt den oskalade vitlöken i klyftor. Lägg allt i en form, ringla på olja. Rosta mitt i ugnen i 40 minuter.
2
Tillaga pastan enligt anvisningen på förpackningen.
3
Dressing: Blanda citronsaft och olja, krydda med salt och peppar.
4
Tryck ut vitlöken ur skalen. Blanda vitlök, lök och tomater med pastan och häll på dressingen. Vänd i salladen.
5
Lägg pastan på ett fat och lägg på skinka, burrata och delade jordgubbar.