Du behöver
-
6 portioner
- 1 kg fläskytterfilé
- smör till stekning
- 150 g kokta salladsärtor
- 5 skivade salladslökar Marinad 1
- 3 vitlöksklyftor
- ½ dl japansk soja
- ½ dl flytande honung
- 4 msk rapsolja Marinad 2
- rivet skal + saft av 1 citron
- ½ dl hackad persilja
- 1 dl olivolja
- 3 msk flytande honung Garnering
- gräslöksstrån Ugn: 175°
- Örtsås
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk torkad dragon
- ¼ dl olivolja
- 1 ½ dl turkisk yoghurt
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- ½ dl finhackad basilika
- ½ dl finhackad persilja
Gör så här
Putsa köttet och skär till det runt om så att det får en fin form.
Marinad 1: Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser i en plastpåse. Lägg i köttet och blanda om ordentligt. Förslut. Marinera i kylen i minst 5 timmar.
Ta upp och torka av köttet. Bryn det runt om i smör. Lägg det i en långpanna med bakplåtspapper. Stek vidare strax under ugnens mitt till en innertemperatur på 70°. Låt vila.
Marinad 2: Blanda alla ingredienser.
Skiva köttet och lägg upp på fat med sallads-ärtor och salladslök. Ringla över marinad 2.
Garnering: Toppa med gräslöksstrån.
Örtsås: Skala och pressa vitlöken. Mixa samtliga ingredienser och servera till köttet.