Dubbelmarinerad fläskytterfilé med örtsås

Denna rätt är både god och enkel att göra – perfekt att bjuda på! Fläskytterfilén har fått smak av två olika marinader. Servera gärna med en svalkande örtsås.

Du behöver

    6 portioner
  • 1 kg fläskytterfilé
  • smör till stekning
  • 150 g kokta salladsärtor
  • 5 skivade salladslökar
  • Marinad 1
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ dl japansk soja
  • ½ dl flytande honung
  • 4 msk rapsolja
  • Marinad 2
  • rivet skal + saft av 1 citron
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk flytande honung
  • Garnering
  • gräslöksstrån
  • Ugn: 175°
  • Örtsås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad dragon
  • ¼ dl olivolja
  • 1 ½ dl turkisk yoghurt
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl finhackad basilika
  • ½ dl finhackad persilja

Gör så här

1

Putsa köttet och skär till det runt om så att det får en fin form.

2

Marinad 1: Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser i en plastpåse. Lägg i köttet och blanda om ordentligt. Förslut. Marinera i kylen i minst 5 timmar.

3

Ta upp och torka av köttet. Bryn det runt om i smör. Lägg det i en långpanna med bakplåtspapper. Stek vidare strax under ugnens mitt till en innertemperatur på 70°. Låt vila.

4

Marinad 2: Blanda alla ingredienser.

5

Skiva köttet och lägg upp på fat med sallads-ärtor och salladslök. Ringla över marinad 2.

6

Garnering: Toppa med gräslöksstrån.

7

Örtsås: Skala och pressa vit­löken. Mixa samtliga ingredienser och servera till köttet.

Scroll to Top