Sommar

Krämig pasta med varmrökt lax

Krämig pasta är alltid ett säkert kort. Här i gott sällskap av varmrökt lax, edamamebönor och fänkål. Den goda laxpastan är frisk i smaken men fortfarande matig och mättande.

Rökt makrill med goda såser

En fräsch lunch får du med rökt makrill, kokt potatis och goda såser. Framför allt är det väldigt lättlagat! Här serverar vi hovmästarsås och chiliaioli till makrillen men kall örtagårdssås gjord på kryddörter, gräslök, crème fraiche och majonnäs är också gott till rökt fisk.

Mjuk mandelkaka med bär

Lättbakad och perfekt utflyktskaka, bara att vispa samman och toppa med bär. Mandelmassa och blandade bär gör kakan saftig och god. Servera med vaniljsås!

Klassisk tzatziki

Allt du behöver till en klassisk grekisk tzatziki är yoghurt, gurka, vitlök, salt, svartpeppar och olivolja. Denna kalla sås smakar gott till kött, fisk, kyckling och grönsaker. Du kan till och med äta den som dippa med lite bröd.

Lammfärsspett med sting

Ajvar relish ger tillsammans med kryddor god smak åt lammspetten. Ajvar finns i olika styrkor så titta på burkarna när du köper så att du är bekväm med den styrka du använder.

Smördegskuvert med salami

Smördegskuverten med salami och sparris är lika goda varma som kalla. Därför passar de utmärkt att ta med sig på picknick eller utflykt.

Blåbärsbullar med vanilj

Lätta och luftiga bullar med krämig vaniljfyllning och söta blåbär. Det här är en bulle med smak av sommar!