Rökt makrill med goda såser

En fräsch lunch får du med rökt makrill, kokt potatis och goda såser. Framför allt är det väldigt lättlagat! Här serverar vi hovmästarsås och chiliaioli till makrillen men kall örtagårdssås gjord på kryddörter, gräslök, crème fraiche och majonnäs är också gott till rökt fisk.

Du behöver

  • 4 st rökta makrillar
  • 250 g grön sparris

Chiliaioli

2 dl majonnäs
1 st vitlöksklyfta
1 msk chipotlepasta
1 msk ketchup
salt och peppar

Hovmästarsås

1 dl senap
2 msk ljus sirap
1 msk rödvinsvinäger
2 dl rapsolja
2 msk hackad dill

Servering

kokt potatis
citronklyftor
rädisor

Gör så här

1

Chiliaioli: Blanda majonnäs med skalad och riven vitlök, chipotlepasta och ketchup och smaka av med salt och peppar.

2

Hovmästarsås: Blanda senap, sirap och vinäger i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Rör i dill och smaka av med salt och peppar.

3

Bryt av nedersta biten på sparrisen och koka den i saltat vatten i 5 minuter.

4

Servering: Lägg upp makrillen på tallrik med kokt potatis, sparris, citronklyftor, rädisor och såserna.

Scroll to Top