4 portioner
Du behöver
- 4 rökta makrillar
- 250 g grön sparris
Chiliaioli
2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
1 msk chipotlepasta
1 msk ketchup
salt och peppar
Hovmästarsås
1 dl senap
2 msk ljus sirap
1 msk rödvinsvinäger
2 dl rapsolja
2 msk hackad dill
Servering
kokt potatis
citronklyftor
rädisor
Gör så här
Chiliaioli: Blanda majonnäs med skalad och riven vitlök, chipotlepasta och ketchup och smaka av med salt och peppar.
Hovmästarsås: Blanda senap, sirap och vinäger i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Rör i dill och smaka av med salt och peppar.
Bryt av nedersta biten på sparrisen och koka den i saltat vatten i 5 minuter.
Servering: Lägg upp makrillen på tallrik med kokt potatis, sparris, citronklyftor, rädisor och såserna.