svensk/nordisk

Rökt makrill med goda såser

En fräsch lunch får du med rökt makrill, kokt potatis och goda såser. Framför allt är det väldigt lättlagat! Här serverar vi hovmästarsås och chiliaioli till makrillen men kall örtagårdssås gjord på kryddörter, gräslök, crème fraiche och majonnäs är också gott till rökt fisk.

Viltfärslimpa med kantareller

Viltfärslimpan får mycket smak av hemmagjord viltkrydda och lindas in i baconskivor för extra lyx. Servera viltfärslimpan ihop med den krämiga potatisgratängen. Allt tillagas samtidigt i ugnen.

Kanelbullar med tosca

Baka en extra lyxig variant av klassiska kanelbullar. Här får du en riktigt maffig bulle med toscatopp! Använd de nötter du har hemma i toscasmeten.

Fiskpinnar med chilipicklad gurka

Att göra egna fiskpinnar är inte svårt och blir mycket godare än köpta. Fiskpinnarna får det lilla extra med citronmajonnäs och chilipicklad gurka. Servera med ett fluffigt potatismos.

Matjes- och löksill

Du behöver 600 g matjessillfiléer 2 dl ättiksprit 12 % 2 dl vatten 1 dl lag från matjessillen 2.5 dl strösocker 4 msk vitvinsvinäger 10…

Färskpotatisflarn

Flarn med smak av färskpotatis, pepparrot och matjessill. Fint som förrätt eller läckert tilltugg på buffén.

Scroll to Top