Du behöver
- ca 1,2 kg kycklingben
- 1.5 dl sås
- 4 st vakuumförpackade majskolvar
- 1,5 dl färdigköpt BBQ-sås gärna med hickory
- flingsalt och svartpeppar
- olivolja
- flingsalt och svartpeppar
Mangosalsa
200 g cocktailtomater
1 st mango
1 st röd chilifrukt
2 st salladslökar
2 st vitlöksklyftor
2 st passionsfrukter
2 msk olivolja
1 dl koriander
salt
Limesmör
150 g rumsvarmt smör
rivet skal av 2 limer
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
flingsalt
Gör så här
Blanda kycklingen med BBQ–sås. Marinera i kylen några timmar.
Grilla benen runt om över glöd tills de är genomgrillade och köttsaften är ofärgad. Pensla med såsen ett par gånger under tiden. Krydda med salt och peppar.
Dela varje majskolv i fyra delar och gnid in dem med olivolja. Grilla hastigt runt om. Bred ev lite limesmör på majsen och strö över flingsalt.
Salsa: Klyfta tomaterna. Skala och tärna mangon. Kärna ur och hacka chilifrukten. Strimla salladslöken. Skala och finhacka vitlöken. Gröp ur passionsfrukterna. Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt.
Limesmör: Blanda ingredienserna. Förvara smöret i kylen till strax före servering.