4 portioner
Du behöver
- 300 g kryddig korv t ex chorizo eller kabanoss
- 5 kokta kalla potatisar
- 150 g cocktailtomater, gärna i olika färger
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 grillade paprikor
- 1 röd chilifrukt
- 3 ½ msk smör
Äggstanning
1 dl mjölk
5 ägg
2 dl riven lagrad ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ugn: 200°
Gör så här
Skiva korven och dela potatisen i bitar. Halvera tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla de grillade paprikorna. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
Hetta upp smöret i en stekpanna. Bryn först korv, sedan potatis. Fräs därefter lök, vitlök, paprika och chili utan att det får färg.
Fördela samtliga ingredienser i en smord eldfast form.
Äggstanning: Vispa ihop mjölk och ägg. Vispa ner riven ost och kryddor. Häll stanningen över ingredienserna i formen. Peta med en gaffel så att stanningen rinner ner överallt.
Grädda i nedre delen av ugnen tills gratängen har fått fin färg, 18–20 minuter.