Midsommarsill med purjolök och örter

Du behöver 2 pkt 5-minuterssill à 420 g 1 st gul lök 1 st rödlök 0.5 st purjolök 1 st citron 2 msk rosépepparkorn 0.5...

Du behöver

  • 2 pkt 5-minuterssill à 420 g
  • 1 st gul lök
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st citron
  • 2 msk rosépepparkorn
  • 0.5 msk svartpepparkorn
  • 3 msk finhackad dill
  • 3 msk finklippt gräslök
  • 2 st smulade lagerblad

Gör så här

1

Häll av lagen från sillen och spara den. Dela sillen i ca 1 cm breda, snedställda bitar.

2

Skala och skiva löken. Ansa och strimla purjolöken. Skär citronen i skivor.

3

Krossa rosé- och svartpepparkornen grovt i en mortel.

4

Varva sill, lök, purjolök, citron, peppar, dill och gräslök i en glasburk. Tillsätt lagerblad och häll på lagen. Låt stå ett par timmar i kylen.

5

Toppa eventuellt med dill, gräslök och krossad rosépeppar vid servering.

Scroll to Top