Du behöver
- 2 pkt 5-minuterssill à 420 g
- 1 st gul lök
- 1 st rödlök
- 0.5 st purjolök
- 1 st citron
- 2 msk rosépepparkorn
- 0.5 msk svartpepparkorn
- 3 msk finhackad dill
- 3 msk finklippt gräslök
- 2 st smulade lagerblad
Gör så här
1
Häll av lagen från sillen och spara den. Dela sillen i ca 1 cm breda, snedställda bitar.
2
Skala och skiva löken. Ansa och strimla purjolöken. Skär citronen i skivor.
3
Krossa rosé- och svartpepparkornen grovt i en mortel.
4
Varva sill, lök, purjolök, citron, peppar, dill och gräslök i en glasburk. Tillsätt lagerblad och häll på lagen. Låt stå ett par timmar i kylen.
5
Toppa eventuellt med dill, gräslök och krossad rosépeppar vid servering.