Matjes- och löksill

Du behöver 600 g matjessillfiléer 2 dl ättiksprit 12 % 2 dl vatten 1 dl lag från matjessillen 2.5 dl strösocker 4 msk vitvinsvinäger 10...

Du behöver

  • 600 g matjessillfiléer
  • 2 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl vatten
  • 1 dl lag från matjessillen
  • 2.5 dl strösocker
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 10 st grovkrossade kryddpepparkorn
  • 2 st rödlökar
  • 40 g kapris
  • 3 msk grovhackad dill

Gör så här

1

Dela sillen i ca 1 cm breda, snedställda bitar. Ta undan lite av lagen.

2

Blanda ättiksprit, vatten, sillag, socker och vinäger i en kastrull. Koka upp och se till att sockret löser sig. Låt sjuda i några minuter. Ta av och låt svalna.

3

Skala och strimla löken. Varva sillen med hackad lök och kapris i en glasburk och häll över lagen. Låt vila i ca 1 dygn i kylen.

4

Toppa med dill och lök vid servering.

Scroll to Top