4 portioner
Du behöver
- 700 g torskfilé färsk eller fryst
- salt och peppar
- 1 dl vetemjöl
- 2 st uppvispade ägg
- 2 dl ströbröd
- 2 msk smör
Chilipicklad gurka
1 st stor gurka
1 dl ättiksprit 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 msk chiliflakes
Potatismos
400 g mjölig potatis
1 dl mjölk
100 g smör
salt och vitpeppar
Citronmajonnäs
1.5 dl majonnäs
rivet skal + saft av 1 citron
2 msk finhackad dill
Gör så här
Chilipicklad gurka: Skiva gurkan tunt. Blanda ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och tillsätt chiliflakes. Häll lagen över gurkan.
Potatismos: Koka potatisen i lättsaltat vatten. Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av vattnet, tillsätt mjölkblandningen lite i taget och mosa. Smaka av med salt och vitpeppar.
Tina frysta filéer och torka av med hushållspapper. Krydda med salt och peppar runt om. Dela färsk fisk i fiskpinnestora bitar.
Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
Stek fiskpinnarna gyllene i smör 3–4 minuter per sida.
Citronmajonnäs: Blanda samtliga ingredienser och servera majonnäsen till.