Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg
- 2 dl crème fraîche
- 2.5 dl riven smakrik ost t.ex. västerbottensost
- 3 msk riven pepparrot
- 2 msk finklippt dill
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 10 st kokta kalla färskpotatisar
Topping
200 g matjessillfiléer
1.5 dl gräddfil
2 msk hackad dill
1 msk hackad rödlök
1 msk klippt gräslök
Ugn: 225°
Gör så här
Rulla ut smördegen i en långpanna med bakplåtspapper.
Blanda crème fraiche, ost, pepparrot, dill och kryddor. Bred ut blandningen på flarnet.
Skiva potatisen och lägg ovanpå.
Grädda strax under ugnens mitt i ca 15 minuter. Låt svalna i ca 10 minuter.
Topping: Låt sillen rinna av. Skär i ca 1 cm breda, snedställda bitar. Fördela dem på flarnet och klicka på gräddfil. Strö över dill, lök och gräslök. Servera i rutor eller snibbar.