30 stycken
Du behöver
- 50 g jäst
- 3 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 dl strösocker
- ½ tsk stött kardemumma
- 11 dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 175 g rumsvarmt smör
- 1 tsk salt
Fyllning
100 g rumsvarmt smör
200 g färskost
1 ½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
½ dl majsstärkelse
200 g blåbär
½ dl majsstärkelse
2 msk strösocker
Pensling
ägg
Garnering
2 dl florsocker
1 msk vatten
Ugn: 225°
Gör så här
Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken till 37°, häll den över jästen och rör tills jästen lösts upp.
Blanda i ägg, socker, kardemumma, mjöl blandat med bakpulver, smör i bitar och salt. Arbeta degen väl i maskin i 10 minuter. Täck med plastfolie och låt vila i kylen i 30 minuter.
Fyllning: Vispa smör och färskost fluffigt med elvisp. Vispa i florsocker, vaniljsocker och majsstärkelse. Blanda blåbären med majsstärkelse och socker.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en platta, 48 x 40 cm. Skär i fyrkanter, 8 x 8 cm.
Lägg en klick fyllning på varje. Toppa med bär. Vik in kanterna mot mitten och tryck till. Lägg bullarna i formar. Låt jäsa övertäckta i 1 timme.
Pensling: Pensla med ägg och grädda strax under mitten i ugnen i 8 minuter.
Garnering: Rör ihop florsocker och vatten. Glasera bullarna när de svalnat.