Mjuk mandelkaka med bär

Lättbakad och perfekt utflyktskaka, bara att vispa samman och toppa med bär. Mandelmassa och blandade bär gör kakan saftig och god. Servera med vaniljsås!

8 bitar

Du behöver

  • 400 g mandelmassa
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 5 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ msk vaniljsocker
  • 200 g blandade bär ex hallon, blåbär eller vinbär
  • 2 msk pärlsocker

Servering

vaniljvisp eller vaniljsås
siktat florsocker
mynta
bär

Ugn: 175°

Gör så här

1

Riv mandelmassan. Vispa den med rumsvarmt smör smidigt.

2

Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt kraftig vispning. Tillsätt mjölken.

3

Sikta ner mjölet och vaniljsockret och rör till en jämn smet. Fördela i en smord form ca 28 cm i diameter. Strö över bär och pärlsocker.

4

Grädda strax under ugnens mitt i ca 40-45 minuter. Känn med sticka. Ta ut och låt svalna på galler.

5

Servering: Toppa med bär och sikta över florsocker. Servera kakan ljummen eller kall med vaniljsås.

Scroll to Top