8 bitar
Du behöver
- 400 g mandelmassa
- 150 g rumsvarmt smör
- 5 ägg
- 2 dl mjölk
- 2 dl vetemjöl
- ½ msk vaniljsocker
- 200 g blandade bär ex hallon, blåbär eller vinbär
- 2 msk pärlsocker
Servering
vaniljvisp eller vaniljsås
siktat florsocker
mynta
bär
Ugn: 175°
Gör så här
1
Riv mandelmassan. Vispa den med rumsvarmt smör smidigt.
2
Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt kraftig vispning. Tillsätt mjölken.
3
Sikta ner mjölet och vaniljsockret och rör till en jämn smet. Fördela i en smord form ca 28 cm i diameter. Strö över bär och pärlsocker.
4
Grädda strax under ugnens mitt i ca 40-45 minuter. Känn med sticka. Ta ut och låt svalna på galler.
5
Servering: Toppa med bär och sikta över florsocker. Servera kakan ljummen eller kall med vaniljsås.