Kantarellflarn med bacon och dill

Kantarellflarn med bacon, dill och parmesan är perfekt som tilltugg. Frasigt och festligt!

Du behöver

  • 300 g kantareller
  • 140 g tärnad bacon
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g kyld smördeg
  • 1 ägg
  • ¾ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl riven parmesanost
  • 2 msk hackad dill

Garnering

dill

Ugn: 225°

Gör så här

1

Ansa och dela svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Hetta upp smöret en stekpanna och stek svamp, lök och bacon och krydda. Ta av och låt rinna av på ett hushållspapper.

2

Rulla ut degen i en långpanna. Vispa upp ägget i en skål. Skär en ca 1 cm stor remsa från varje långsida av smördegen. Pensla degens kanter med det uppvispade ägget, lägg på remsorna som en kant på degplattan. Upprepa momentet med kortsidorna.

3

Vispa resterande mängd ägg med vispgrädde, riven ost och hackad dill. Fördela stanningen över smördegen. Lägg på fyllning.

4

Grädda strax under ugnens mitt i ca 15–20 minuter.

5

Garnering: Toppa med dillvippor.

Scroll to Top