Du behöver
- 300 g kantareller
- 140 g tärnad bacon
- 1 gul lök
- 2 msk smör
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 250 g kyld smördeg
- 1 ägg
- ¾ dl vispgrädde
- 1 ½ dl riven parmesanost
- 2 msk hackad dill
Garnering
dill
Ugn: 225°
Gör så här
1
Ansa och dela svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Hetta upp smöret en stekpanna och stek svamp, lök och bacon och krydda. Ta av och låt rinna av på ett hushållspapper.
2
Rulla ut degen i en långpanna. Vispa upp ägget i en skål. Skär en ca 1 cm stor remsa från varje långsida av smördegen. Pensla degens kanter med det uppvispade ägget, lägg på remsorna som en kant på degplattan. Upprepa momentet med kortsidorna.
3
Vispa resterande mängd ägg med vispgrädde, riven ost och hackad dill. Fördela stanningen över smördegen. Lägg på fyllning.
4
Grädda strax under ugnens mitt i ca 15–20 minuter.
5
Garnering: Toppa med dillvippor.