Potatissallad med varmrökt lax och picklad gurka

Krämig potatissallad, varmrökt lax och picklad gurka är en fantastisk trio att ha på middagstallriken. Fräscha smaker som väcker sommarkänsla!

4 portioner

Du behöver

  • 800 g kokt potatis
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • ½ st rödlök
  • 75 g sockerärter
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • salt och peppar
  • ½ dl hackad dill
  • 2 msk skuren gräslök
  • 600 g varmrökt lax
  • citronklyftor

Picklad gurka

½ st gurka
1 msk dill
½ dl strösocker
2 msk ättiksprit 12 %
½ dl vatten

Gör så här

1

Picklad gurka: Skala och dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en tesked. Tärna gurkan. Blanda socker, ättiksprit och vatten och blanda i gurka och dill. Låt dra i 15 minuter.

2

Potatissallad: Tärna potatisen. Blanda senap, majonnäs och crème fraiche. Skala och hacka löken. Ansa och koka sockerärterna i 1 minut. Spola dem kalla. Strimla tomaterna.

3

Blanda lök, sockerärter och tomater med såsen och smaka av med salt och peppar.

4

Blanda i potatis, dill och gräslök.

5

Servera potatissallad och citronklyftor till laxen som toppas med picklad gurka.

Scroll to Top