4 portioner
Du behöver
- 800 g kokt potatis
- 2 msk dijonsenap
- ½ dl majonnäs
- 2 dl crème fraîche
- ½ st rödlök
- 75 g sockerärter
- 5 soltorkade tomater i olja
- salt och peppar
- ½ dl hackad dill
- 2 msk skuren gräslök
- 600 g varmrökt lax
- citronklyftor
Picklad gurka
½ st gurka
1 msk dill
½ dl strösocker
2 msk ättiksprit 12 %
½ dl vatten
Gör så här
Picklad gurka: Skala och dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en tesked. Tärna gurkan. Blanda socker, ättiksprit och vatten och blanda i gurka och dill. Låt dra i 15 minuter.
Potatissallad: Tärna potatisen. Blanda senap, majonnäs och crème fraiche. Skala och hacka löken. Ansa och koka sockerärterna i 1 minut. Spola dem kalla. Strimla tomaterna.
Blanda lök, sockerärter och tomater med såsen och smaka av med salt och peppar.
Blanda i potatis, dill och gräslök.
Servera potatissallad och citronklyftor till laxen som toppas med picklad gurka.