Persiljemarinerade kycklingfiléer

Persiljemarinerad kyckling med lite sting som passar perfekt både som buffémat och huvudrätt.

8 portioner

Du behöver

  • 5 st kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör

Persiljemarinad

rivet skal av en halv citron
saft av en halv citron
0.5 kruka persilja
2 tsk sambal oelek
3 msk olivolja

Servering

65 g småbladig spenat
150 g salladsärter

Garnering

grovt hackad persilja
ärtskott

Ugn: 225°

Gör så här

1

Ansa kycklingen och krydda runt om. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn filéerna runt om.

2

Flytta över dem på en bakplåtspappersklädd långpanna och stek vidare strax under ugnens mitt i ca 22 minuter, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°.

3

Persiljemarinad: Tvätta citronen, riv skalet, pressa ur saften. Hacka persiljan. Blanda samtliga ingredienser.

4

Ansa och koka salladsärterna. Häll av vattnet och spola kallt.

5

Servering: Fördela spenat och ärter på ett uppläggningsfat.

6

Skär kycklingen i skivor och blanda med marinaden. Placera kycklingen på spenat- och salladsärtsbädden.

7

Garnering: Toppa med persilja och ärtskott och servera.

Scroll to Top