Du behöver
-
4 portioner:
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk smör
- 500 g nötfärs
- 2 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater
- 8 körsbärstomater
- 1 dl vatten
- 1 msk soja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk kalvfond
- salt, peppar
- 2 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- strösocker Servering:
- kokt spaghetti
- riven parmesanost
- basilika
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i smör. Lägg i färsen och stek den smulig under omrörning.
2
Lägg i tomatpuré och fräs någon minut. Rör i krossade tomater, delade tomater, vatten, soja, balsamvinäger, fond, salt, peppar och örter.
3
Koka ihop i 20 minuter, späd med mer vatten om såsen känns torr. Smaka av med socker, salt och peppar.
4
Servering: Servera med spaghetti, parmesanost och basilika.