Kerstins godaste köttfärssås

Lyxa till köttfärssåsen med färska tomater! Blanda såsen med den kokta pastan på svag värme för extra god smak.

Du behöver

    4 portioner:
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 8 körsbärstomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk kalvfond
  • salt, peppar
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • strösocker
  • Servering:
  • kokt spaghetti
  • riven parmesanost
  • basilika

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök och fräs i smör. Lägg i färsen och stek den smulig under omrörning.

2

Lägg i tomatpuré och fräs någon minut. Rör i krossade tomater, delade tomater, vatten, soja, balsamvinäger, fond, salt, peppar och örter.

3

Koka ihop i 20 minuter, späd med mer vatten om såsen känns torr. Smaka av med socker, salt och peppar.

4

Servering: Servera med spaghetti, parmesanost och basilika.

Scroll to Top