Sockerdoppade kanelknutar med kolakrämsfyllning

De sockerdoppade kanelknutarna med kolakräm bara smälter i munnen! Allra godast är bullarna om de serveras direkt.

Du behöver

    36 stycken:
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk, 37°
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 2 dl strösocker
  • 16 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk mald kanel
  • 1 msk majsstärkelse
  • Garnering:
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en degskål. Häll över mjölken och rör tills jästen lösts upp.

2

Tillsätt smöret i bitar, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen i maskin i 10 minuter. Tillsätt salt på slutet.

3

Fyllning: Rör ihop smör, allt socker, kanel och majsstärkelse.

4

Kavla ut degen till en platta, 40 x 60 cm och bred på fyllningen. Vik degen dubbel och kavla ut den lätt så den är 25 cm på höjden.

5

Skär i tunna remsor och snurra till nystan. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och jäsa övertäckta i 2–3 timmar.

6

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna

7

Garnering: Smält smöret, pensla bullarna. Doppa dem i socker. Spritsa in karamelliserad mjölk mitt i varje bulle och servera direkt.

Scroll to Top