Du behöver
-
36 stycken:
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk, 37°
- 250 g smör, rumsvarmt
- 2 tsk mald kardemumma
- 2 dl strösocker
- 16 dl vetemjöl
- 1 tsk salt Fyllning:
- 150 g smör, rumsvarmt
- 1 dl farinsocker
- 1 dl strösocker
- 2 msk mald kanel
- 1 msk majsstärkelse Garnering:
- 50 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 burk karamelliserad mjölk Ugn: 225°
Gör så här
Smula ner jästen i en degskål. Häll över mjölken och rör tills jästen lösts upp.
Tillsätt smöret i bitar, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen i maskin i 10 minuter. Tillsätt salt på slutet.
Fyllning: Rör ihop smör, allt socker, kanel och majsstärkelse.
Kavla ut degen till en platta, 40 x 60 cm och bred på fyllningen. Vik degen dubbel och kavla ut den lätt så den är 25 cm på höjden.
Skär i tunna remsor och snurra till nystan. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och jäsa övertäckta i 2–3 timmar.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna
Garnering: Smält smöret, pensla bullarna. Doppa dem i socker. Spritsa in karamelliserad mjölk mitt i varje bulle och servera direkt.