Krämig baconpaj med brieost

Du behöver Pajdeg: 4 dl vetemjöl 175 g smör 4 msk kallt vatten Fyllning: 1 pkt bacon á 140 g 1 st purjolök 1 msk...

Du behöver

Pajdeg:

4 dl vetemjöl
175 g smör
4 msk kallt vatten

Fyllning:

1 pkt bacon á 140 g
1 st purjolök
1 msk smör
150 g brieost
250 g babyplommontomater
3 st ägg
1.5 dl vispgrädde
0.5 dl mjölk
1 tsk timjan
salt och peppar

Garnera med:

timjan

Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda mjöl och smör till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formar med löstagbar kant, 12 cm i diameter. Nagga degen och låt vila i kylen i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

2

Strimla bacon och fräs i stekpanna. Skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i smör i stekpanna. Fördela bacon, purjolök, brieost i bitar och delade tomater i formarna.

3

Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, timjan, salt och peppar och häll i formarna. Grädda i ca 20 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera med timjan.


Kommentar:
Receptet ger 6 stycken minipajer.

Scroll to Top