Du behöver
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
175 g smör
4 msk kallt vatten
Fyllning:
1 pkt bacon á 140 g
1 st purjolök
1 msk smör
150 g brieost
250 g babyplommontomater
3 st ägg
1.5 dl vispgrädde
0.5 dl mjölk
1 tsk timjan
salt och peppar
Garnera med:
timjan
Ugn: 225°
Gör så här
Blanda mjöl och smör till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formar med löstagbar kant, 12 cm i diameter. Nagga degen och låt vila i kylen i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.
Strimla bacon och fräs i stekpanna. Skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i smör i stekpanna. Fördela bacon, purjolök, brieost i bitar och delade tomater i formarna.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, timjan, salt och peppar och häll i formarna. Grädda i ca 20 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera med timjan.
Receptet ger 6 stycken minipajer.