RECEPT FRÅN HJ

Krämig baconpaj med brieost

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 stycken

Du behöver

    Pajdeg:

  • 4 dl vetemjöl
  • 175 g smör
  • 4 msk kallt vatten
  • Fyllning:

  • 1 pkt bacon á 140 g
  • 1 st purjolök
  • 1 msk smör
  • 150 g brieost
  • 250 g babyplommontomater
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • Garnera med:

  • timjan
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda mjöl och smör till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formar med löstagbar kant, 12 cm i diameter. Nagga degen och låt vila i kylen i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

2

Strimla bacon och fräs i stekpanna. Skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i smör i stekpanna. Fördela bacon, purjolök, brieost i bitar och delade tomater i formarna.

3

Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, timjan, salt och peppar och häll i formarna. Grädda i ca 20 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera med timjan.


Kommentar:
Receptet ger 6 stycken minipajer.

Recept