Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.

Du behöver

  • 500 gram kassler
  • 1 purjolök
  • 1 matsked rapsolja
  • Salt, peppar
  • 2 tomater
  • 4 deciliter lätt-crème fraiche
  • 1 deciliter chilisås
  • 1/2 deciliter pesto
  • 1 deciliter river ost
  • Servering
  • Kokt eller pressad potatis
  • Isbergssallad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skölj och skiva purjolöken och fräs den mjuk i olja i stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg purjolöken i en ugnsfast form.

3

Skiva tomaterna och skiva kasslern. Varva kassler och tomater i formen ovanpå purjo­löken.

4

Blanda crème fraiche med chilisås och häll över kasslern. Klicka på pesto och strö över riven ost. Gratinera mitt i ­ugnen i 20 minuter.

5

Servera med kokt potatis ­eller pressad potatis och isbergssallad.