Du behöver
- 1.5 kg plommon
 - 3 msk färskpressad citronsaft
 - 8 dl strösocker
 
Gör så här
1
Dela och kärna ur plommonen. Skär dem i bitar eller klyftor.
2
Lägg plommonen i en syltgryta, tillsätt citronsaft och socker. Koka upp långsamt under omrörning. Sjud tills plommonen är genomkokta, 15–20 minuter. Skumma av då och då.
3
Häll upp marmeladen i rena varma glasburkar. Sätt genast på lock, låt kallna. Förvara mörkt och svalt, öppnad burk förvaras i kylskåp.

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Plommon, socker och citronsaft är allt som behövs till den här goda marmeladen. Använd gärna plommon i olika färger.