Du behöver
- 3 st schalottenlökar
 - 1 st vitlöksklyfta stor
 - 8 dl kantareller rensade
 - smör till stekning
 - 1 tsk hackad färsk rosmarin
 - 1 dl vitt vin torrt
 - 2 dl matlagningsgrädde
 - 1 dl mascarpone
 - 1.5 msk kantarellfond
 - 350 g pasta t ex tagliatelle
 - salt och svartpeppar
 - parmesanost färskriven
 
Gör så här
1
                1 Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen i lite smör på me- delvärme i en panna tills all vätska kokat in.
            
2
                2 Höj värmen och lägg i en klick smör, lök, vitlök och rosmarin. Fräs tills det har fått lite färg. Häll på vinet och låt det koka in.
            
3
                3 Tillsätt grädde, mascarponeost och fond. Låt puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
            
4
                4 Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, tillsätt genast i svampen. Vänd runt väl. Servera med parmesanost.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Näringsvärde: Kcal 546, Fett 22 g, Kolhydrater 72 g, Fibrer 5 g