Du behöver

  • 400 g fiskfilé t
  • salt
  • svartpeppar
  • 3.5 st potatismos (pulver)
  • 1 st äggula till potatismoset
  • 1 st gorgonzola (Knorr)
  • 1 st burk musslor
  • 1 st burkar kantareller (eller färska)
  • purjolök hackad
  • dill
  • citron

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Tina den frysta fisken, salta och peppra.

3
Smörj en ugnssäker form. Lägg fisken i en rad mitt i formen.

4
Tillaga potatismoset anvisning på förpackningen, tillsätt en äggula. Tillsätt gärna lite smör eller margarin och krydda eventuellt med salt och peppar. Lägg potatismoset längs formens långsidor.

5
Koka upp gorgonzolasåsen enligt anvisning, men ta bort den rekommenderade vattenmängden.

6
Lägg musslorna,kantarellerna och den hackade purjolöken över fisken. Häll över såsen. Ställ in formen i ugnen och gratinera i cirka 30 minuter.

7
Klipp lite dill över vid serveringen och servera med citronklyftor och en blandad sallad.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.