Smördegspajer med lax och pepparrot

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg 1 st ägg Fyllning: 100 g kallrökt lax 1.5 dl gröna ärter 1 dl riven ost 0.5 dl...

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 1 st ägg

Fyllning:

100 g kallrökt lax
1.5 dl gröna ärter
1 dl riven ost
0.5 dl hackad dill
2 dl crème fraîche
3 st ägg
2 msk riven pepparrot
salt och peppar

Garnera med:

crème fraîche
kallrökt lax
dill

Ugn: 225°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen och skär i 12 lika stora rutor. Lägg dem i formar och pensla med uppvispat ägg.

2

Strimla laxen och fördela den i formarna. Lägg sedan i ärter, riven ost och den hackade dillen. 

3

Vispa ihop crème fraiche, ägg, pepparrot, salt och peppar. Häll i formarna. 

4

Grädda i ca 15 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera med crème fraiche, lax och dill.


Kommentar:
Receptet ger 12 stycken minipajer.

Scroll to Top