Artiklar

Skribent: Kerstin Svensson


Burgare i ny tappning: Pulled chicken med picklad rödlök
Burgare i ny tappning: Pulled chicken med picklad rödlök
Kycklingen har fått puttra riktigt länge och är mör och saftig. Här serverar vi den med i hamburgerbröd med picklad rödlök och coleslaw, en sallad som består av finstrimlad rå vitkål som blandats med majonnäs eller en dressing.
Citruskaka med mandelsmak – uppfriskande vinterfika
Citruskaka med mandelsmak – uppfriskande vinterfika
På vintern smaksätter vi gärna våra bakverk med läckra citrusfrukter. I den här ljuvliga kakan samsas både apelsin och citron. Sötsyrligt när det är som bäst!
Hemgjorda krokofanter – så gör du godisklassikern
Hemgjorda krokofanter – så gör du godisklassikern
Krokofanter är ett klassiskt godis bestående av chokladtäckta skumstänger som toppas med strössel. Att göra dem själv är inte så svårt även om det kräver sin lilla tid, men gott blir det!
Fudge med vit choklad och kola – galet gott
Fudge med vit choklad och kola – galet gott
Fudge har en given plats på vårt gottebord i jul. Den här varianten smaksätts med vit choklad och smält kola. Det blir syndigt gott!
Ljuvlig kola med smak av apelsin
Ljuvlig kola med smak av apelsin
Våra ljuvliga kolor är så där härligt mjuka och sega och har en frisk smak av apelsin. Allt du behöver är smör, grädde, socker, sirap och apelsin!
Saffranstryfflar med vit choklad – enkelt julgodis
Saffranstryfflar med vit choklad – enkelt julgodis
Julens gottebord är inte komplett utan minst en sorts tryfflar. Här har vi gjort små godingar på vit choklad och saffran. De lär försvinna på en gång! Så här gör du dem.
Saffranspasta med kräftstjärtar – lättlagad vardagslyx
Saffranspasta med kräftstjärtar – lättlagad vardagslyx
Nu blir det krämigt, smakrikt och lättlagat! Med saffran, kräftstjärtar, champinjoner och tomater skapar du enkelt en riktigt god pastarätt. Passar lika bra till vardags som till helgmiddagen.
Årets godaste saffransbullar – 3 varianter du måste prova
Årets godaste saffransbullar – 3 varianter du måste prova
Gifflar, toscatäcken och läckra fyllningar – våra bullar har allt man kan önska! Här får du recepten och några värdefulla tips för att lyckas med saffransbullarna.
Saffransbullar med tosca – perfekt kombo av fluffigt och knäckigt
Saffransbullar med tosca – perfekt kombo av fluffigt och knäckigt
Är en fluffig bulle egentligen komplett utan en knäckig toscatopp som sällskap? Baka våra läckra saffranssnurror med toscatäcke och avgör själv! Receptet hittar du här.
Vaniljhjärtan med saffran – oemotståndliga go'bitar
Vaniljhjärtan med saffran – oemotståndliga go'bitar
Gillar du vaniljhjärtan? Gillar du saffran? Då kommer du follkomligt att älska den oslagbara kakan! Det frasiga skalet smaksätts med saffran och fylls med en ljuvligt len vaniljkräm. Vi förutspår att de här godingarna inte blir långvariga på kakfatet!
Saffransgifflar med vaniljfyllning – gyllene drömbullar
Saffransgifflar med vaniljfyllning – gyllene drömbullar
Fluffiga och saftiga gifflar med smak av saffran. Fyllingen består av mandelmassa och vanilj. Lättbakade bullar med det lilla extra!
Saffransbullar med vit choklad – baka gott till advent
Saffransbullar med vit choklad – baka gott till advent
Finns det något som framkallar mer julmyskänsla än en nybakad, fluffig saffransbulle? De här fina snurrorna gömmer dessutom en läcker fyllning av vit choklad och färskost.
Fyllt bröd med karamelliserad lök och cheddar
Fyllt bröd med karamelliserad lök och cheddar
Ett gott bröd som blir ännu godare tack vare en fyllning bestående av karamelliserad lök och smakrik cheddarost. Servera till soppa, sallad eller ät det som det är!
Potatis- och purjolökssoppa – med det lilla extra
Potatis- och purjolökssoppa – med det lilla extra
Toppa den krämiga potatis- och purjolökssoppan med dillsmör och rostade hasselnötter. Vardagsrätten får sig ett lyxigt lyft med enkla medel.
Vårt bästa soppbröd – på bara 6 ingredienser
Vårt bästa soppbröd – på bara 6 ingredienser
Det bästa med soppa är väl ändå nästan att man får äta ett riktigt gott bröd till? Vårt goda soppbröd bakar du enkelt på bara 6 ingredienser. Vilken soppa du väljer att ha till brödet är upp till dig!
Asiatisk fisksoppa – värmande och uppiggande
Asiatisk fisksoppa – värmande och uppiggande
Hösten är bästa tiden för soppa! Med asiatiska smaker blir det dessutom extra uppiggande i mörkret och kylan. Fisksoppan gör du på kokosmjölk, lax, lime och chili.
Fläskfilé med rödvinssås och picklat äpple – höstmiddag för två
Fläskfilé med rödvinssås och picklat äpple – höstmiddag för två
Bjud någon du tycker om på en extra läcker middag. Det här receptet på fläskfilé med rödvinssås är anpassat för två personer. Till köttet serverar vi rostad potatis, morötter och picklat äpple.
Kycklingpaj i långpanna – många portioner på enkelt vis
Kycklingpaj i långpanna – många portioner på enkelt vis
Kycklingpaj med brieost, oliver och tomater. Tack vare långpannan är det en enkel rätt att laga när du ska bjuda många. Passar även bra till matlådor. Servera med en krispig grönkålssallad.
Kladdkaka i glas med chokladmousse
Kladdkaka i glas med chokladmousse
Ett generöst lager kladdkakesmulor toppas med len och luftig chokladmousse. Dekorera med vispad grädde och passionsfrukt. En enkel dessert som räcker till många!
Efterrätt i glas med citron och maräng – friskt och enkelt
Efterrätt i glas med citron och maräng – friskt och enkelt
Så här enkelt borde det nästan inte får vara att göra en drömmig efterrätt men här står vi alla fall. Vispa ihop en maräng och varva med len lemon curd och smuldeg i ett glas. Njut av den perfekta kombinationen av sött, syrligt, fluffigt och frasigt i varje munsbit.

Filtrering

Kategori
















Tagg


Skribent