Du behöver
- 1 st huvud romansallad eller krispsallad
- 1 st polkabeta
- 1 st gulbeta
- 1 st äpple
- 0.5 st citron saften
- 1 näve ärtskott
- 3 msk olivolja
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk flytande honung
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Plocka och skölj salladen, skär den i mindre bitar och lägg i en skål.
Skala polkabetan och gulbetan och hyvla dem i tunna skivor med en mandolin eller potatisskalare. Hyvla även äpplet, med skalet kvar, i tunna skivor. Pressa några droppar citronsaft över äppelskiv-orna så att de inte mörknar.
Lägg bet- och äppelskivor på salladen och toppa med ärtskott.
Pressa resten av citronsaften ner i en skål och tillsätt olja, vinäger, dijonsenap, honung, salt och peppar. Blanda och ringla över salladen.