Krispig sallad med polkabeta

En härligt krispig sallad full av läckerheter.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st huvud romansallad eller krisp­sallad
  • 1 st polkabeta
  • 1 st gulbeta
  • 1 st äpple
  • 0.5 st citron saften
  • 1 näve ärtskott
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk flytande honung
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1

Plocka och skölj salladen, skär den i mindre bitar och lägg i en skål.

2

Skala polkabetan och gulbetan och hyvla dem i tunna skivor med en mandolin eller potatisskalare. Hyvla även äpplet, med skalet kvar, i tunna skivor. Pressa några droppar citronsaft över äppelskiv-orna så att de inte mörknar.

3

Lägg bet- och äppelskivor på salladen och toppa med ärtskott. 

4

Pressa resten av citronsaften ner i en skål och tillsätt olja, vinäger, dijonsenap, honung, salt och peppar. Blanda och ringla över salladen.

5 Tips! Lägg hyvlade betor i en bunke med iskallt vatten en stund så blir de extra krispiga.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top