Du behöver
- 8 cm gurka
- 1 msk citronsaft pressad
- 0,5 tsk vitvinsvinäger
- 0,5 tsk strösocker
- 1 nypa salt
- 400 g salmalax
- 0,5 dl gräslök fint skuren
- 0,5 dl rödlök finhackad
- 4 skiva formbröd
- smör att steka i
- soja några droppar
Gör så här
Skär gurkan på längden i fyra bitar. Skrapa bort kärnorna med en sked. Skär resten i små tärningar, blanda med citronsaft, vinäger, strösocker och salt och låt stå en stund.
Putsa bort eventuella gråa bitar på fisken. Skär den i små, små tärningar.
Rosta brödskivorna och ta ut rundlar med hjälp av ett dricksglas, cirka 7 centimeter i diameter.
Ta fram ett halvdecilitermått och fyll det med lax för att forma en fin ”puck”. Stjälp försiktigt upp laxen på brödet. Låt gurkan rinna av och toppa biffen med gurka, blandad med gräslök och rödlök. Droppa över lite soja på varje tartar.
Använd en vass kniv och finhacka laxfilén till läckra små tartarer.