Tartar av salmalax

Du behöver 8 cm gurka 1 msk citronsaft pressad 0,5 tsk vitvinsvinäger 0,5 tsk strösocker 1 nypa salt 400 g salmalax 0,5 dl gräslök fint...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 cm gurka
  • 1 msk citronsaft pressad
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 nypa salt
  • 400 g salmalax
  • 0,5 dl gräslök fint skuren
  • 0,5 dl rödlök finhackad
  • 4 skiva formbröd
  • smör att steka i
  • soja några droppar

Gör så här

1

Skär gurkan på längden i fyra bitar. Skrapa bort kärnorna med en sked. Skär resten i små tärningar, blanda med citronsaft, vinäger,  strösocker  och salt och låt stå en stund.

 

2

Putsa bort eventuella gråa bitar på fisken. Skär den i små, små tärningar.

 

3

Rosta brödskivorna och ta ut rundlar med hjälp av ett dricksglas, cirka 7 centimeter i diameter.

4

Ta fram ett halvdecilitermått och fyll det med lax för att forma en fin ”puck”. Stjälp försiktigt upp laxen på brödet. Låt gurkan rinna av och toppa biffen med gurka, blandad med gräslök och rödlök. Droppa över lite soja på varje tartar.


Kommentar:
Använd en vass kniv och finhacka laxfilén till läckra små tartarer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top