Du behöver
- kokosmjölk burk
- 2 tsk chilisås srirachasås eller asiatisk chilisås
- 1,5 msk fisksås
- 1 msk maizena
- 600 g Strömminingsfiléer
- 2 st salladslök
- 0,5 st röd chili
- salt
Tillbehör
jasminris
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp kokosmjölk, fisksås och srirachasås. Sänk värmen och rör i maizenamjöl. Låt puttra tills såsen tjocknar en aning.
Torka av strömmingsfiléerna och klipp bort ryggfenan. Salta filéerna lätt, rulla ihop med skinnsidan utåt och lägg dem tätt i en liten ugnsform. Strö över hackad salladslök och hackad chili.
Slå över såsen och gratinera i cirka 20 minuter mitt i ugnen tills fisken är färdiglagad och ytan fått fin färg.
Servera med jasminris.