Strömmingslåda med kokosmjölk

Strömmingslådans krämiga sås görs av kokosmjölk och får hetta från srirachasås, asiatisk chilisås.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • kokosmjölk burk
  • 2 tsk chilisås srirachasås eller asiatisk chilisås
  • 1,5 msk fisksås
  • 1 msk maizena
  • 600 g Strömminingsfiléer
  • 2 st salladslök
  • 0,5 st röd chili
  • salt

Tillbehör

jasminris

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Koka upp kokosmjölk, fisksås och srirachasås. Sänk värmen och rör i maizenamjöl. Låt puttra tills såsen tjocknar en aning.

3

Torka av strömmingsfiléerna och klipp bort ryggfenan. Salta filéerna lätt, rulla ihop med skinnsidan utåt och lägg dem tätt i en liten ugnsform. Strö över hackad salladslök och hackad chili.

4

Slå över såsen och gratinera i cirka 20 minuter mitt i ugnen tills fisken är färdiglagad och ytan fått fin färg.

5

Servera med jasminris.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top