RECEPT FRÅN HJ

Grillad entrecôte med dragonsås

Grillad entrecôte smakar ljuvligt med dragonsås. Servera med rostad potatis.

Av . Foto: Erik Karlsson

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva entrecôte à 150 g
  • Marinad

  • 1 msk olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 st riven vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • salt och peppar
  • Dragonsås:

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 1 msk smör
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

1

Marinad: Blanda olja, soja, vinäger, vitlök, chiliflakes, salt och peppar. Vänd runt köttet i marinaden.

2

Dragonsås: Skala och finhacka löken. Fräs lök och dragon i smör i en kastrull utan att det får färg. Tillsätt vinäger och låt koka in nästan helt.

3

Tillsätt grädde och småkoka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4

Grilla eller stek entrecôten i grillpanna 3–5 minuter per sida.



Recept