Primörsallad med ägg och pepparrotsdressing

En riktig sommarsallad med primörer som sparris och färskpotatis passar bra ihop med kassler och en gräddfilsdressing. Perfekt som sommarlunch eller varför inte ta med salladen i picknick-korgen?

Du behöver

  • 200 g färskpotatis
  • 250 g grön sparris
  • 300 g kassler
  • 1 st rödlök gärna färsk
  • knippe rädisor
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st huvud isbergssallad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt
  • nymald peppar
  • 3 dl hårdkokta ägg
  • hackad dill

Dressing:

2 msk gräddfil
2 msk riven pepparrot
hackad gräslök
salt

Gör så här

1

Dressing: Blanda gräddfil, pepparrot och gräslök. Smaka av med salt.

2

Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten. Skär potatisen i bitar. Bryt av och den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Koka sparrisen knappt mjuk i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Dela sparrisen på mitten.

3

Skär kasslern i små bitar. Skiva lök och rädisor. Dela gurkan på längden. Skrapa bort kärnorna och skiva gurkan. Bryt salladen i mindre bitar.

4

Blanda potatis, sparris, kassler, grönsaker, olja och citronsaft och krydda med salt och peppar. Lägg upp salladen på ett stort fat.

5

Toppa med klyftade eller halverade ägg och strö på dill. Servera tillsammans med dressingen.

Scroll to Top