Fläskytterfilé med potatisgratäng

Fläskytterfilén blir extra mör när den steks klar i ugnen. Och lite vitkål ger potatisgratängen en ny, god twist!


4 portioner
Annons

Du behöver

  • 800 gram potatis
  • 350 gram vitkål
  • 1 gul lök
  • Smör till stekning
  • 2 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter mjölk
  • Salt och peppar
  • 600 gram fläskytterfilé
  • 250 gram körsbärstomater
  • Sås
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 matsked rapsolja
  • 1 matsked tomatpuré
  • 2 deciliter vatten
  • 1 deciliter rött vin
  • 2 matskedar kalvfond
  • 1 matsked majsstärkelse

Gör så här

1

Skala och skiva potatisen. Strimla vitkålen. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en gryta.

2

Tillsätt grädde och mjölk och koka upp. Krydda med salt och peppar och lägg i potatis och vitkål.

3

Häll över i en form och grädda i ugnen i 200 grader i 45 minuter, tills potatisen är mjuk.

4

Krydda köttet runt om med salt och peppar. Bryn det i smör. Tillaga klart i ugnen tills köttets innertemperatur är 68°. Lägg in tomaterna efter 15 minuter och låt steka med köttet.

5

Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja. Tillsätt tomatpuré och fräs i 1 minut.

6

Späd med vatten, vin och fond och koka ihop i 10 minuter. Red av och smaka av.

7

Skiva upp köttet och servera med gratäng, sås och tomater.

Annons
Annons
Annons

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Annons
Scroll to Top