Du behöver
- 800 gram potatis
- 350 gram vitkål
- 1 gul lök
- Smör till stekning
- 2 deciliter vispgrädde
- 1 deciliter mjölk
- Salt och peppar
- 600 gram fläskytterfilé
- 250 gram körsbärstomater Sås
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 matsked rapsolja
- 1 matsked tomatpuré
- 2 deciliter vatten
- 1 deciliter rött vin
- 2 matskedar kalvfond
- 1 matsked majsstärkelse
Gör så här
Skala och skiva potatisen. Strimla vitkålen. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en gryta.
Tillsätt grädde och mjölk och koka upp. Krydda med salt och peppar och lägg i potatis och vitkål.
Häll över i en form och grädda i ugnen i 200 grader i 45 minuter, tills potatisen är mjuk.
Krydda köttet runt om med salt och peppar. Bryn det i smör. Tillaga klart i ugnen tills köttets innertemperatur är 68°. Lägg in tomaterna efter 15 minuter och låt steka med köttet.
Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja. Tillsätt tomatpuré och fräs i 1 minut.
Späd med vatten, vin och fond och koka ihop i 10 minuter. Red av och smaka av.
Skiva upp köttet och servera med gratäng, sås och tomater.