Kycklingwok

Du behöver 350 g kyckling Kronfågel strimlad smör till stekning 1 st squash grön salt och peppar 2 st chorizokorvar eller liknande 250 g halloumiost...

Tillagningstid: 25 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 350 g kyckling Kronfågel strimlad
  • smör till stekning
  • 1 st squash grön
  • salt och peppar
  • 2 st chorizokorvar eller liknande
  • 250 g halloumiost
  • 225 g champinjoner
  • 2 st paprika i olika färger
  • 1 st rödlök
  • kinesisk soja
  • mango chutney

Gör så här

1
Skär squashen i skivor och lägg i en skål. Strö över lite salt, rör om och låt ligga tills de har vätskat sig. Sila från vätskan och torka lätt av med hushållspapper (gör att det blir mildare smak samt släpper inte så mycket vätska under tillagning). Skär korvarna i tunna slantar. Stek det rumstempererade kycklingköttet och korvslantarna i het panna/wok med matfett, krydda med salt och peppar. Ta upp strimlor, korv och lägg i separat skål så länge. Skär halloumiosten i mindre bitar och stek i het panna tills de får färg, lägg över osten till köttet. Skär champinjoner i kvartar, squashen till halvmånar, paprikorna i mindre bitar och rödlöken i tunna klyftor. Stek svamp och grönsaker i het wokpanna, tillsätt resterande ingredienser. Krydda och smaka av med soja och mango chutney till önskad smak. Servera genast!

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top