Tomatsoppa à la Huerta med chorizo

Du behöver 100 g schalottenlök eller 1 gul lök 3 st vitlöksklyftor hackade olivolja 1 st röd chilifrukt hackad 1 st chipotlefrukt torkad, hackad 3...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 100 g schalottenlök eller 1 gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • olivolja
  • 1 st röd chilifrukt hackad
  • 1 st chipotlefrukt torkad, hackad
  • 3 dl vatten
  • 2 st burkar krossad tomat
  • 1 st burk passerade tomater (400 g)
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk balsamvinäger
  • 300 g chorizo i bitar

Gör så här

1
Skala och hacka löksorterna och bryn dem i olja tillsammans med chili och chipotle (kan uteslutas men ger en rökig god smak). Tillsätt vatten och tomatsorterna. Låt koka 5 minuter.

2
Smaka av med salt, svartpeppar, socker, timjan och vinäger. Tillsätt korven. Hetta upp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top