RECEPT FRÅN
Rostad sparris med nötter och fetaost
Rostad sparris med mandel och fetaost är en perfekt sidorätt till vårens grillkvällar. Njut av den med brynt smör!
Av Bitte E:son Forsberg. Foto: Anders Norrsell
Okänd
4 portioner
Du behöver
- 500 g grön sparris
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 150 g smör
- 150 g fetaost
- 0.5 dl mandelspån
- ärtskott
Ugn: 225°
Gör så här
1
Sätt in en plåt i ugnen och förvärm den.
2
Bryt av den nedre delen av sparrisen. Skala vitlöken och skiva den tunt. Blanda vitlök och olivolja.
3
Blanda sparris och vitlöksolja. Vänd om ordentligt.
4
Dela smöret i bitar. Bryn det i en gryta tills det doftar nötigt och är ljusbrunt. Häll snabbt över smöret i en skål. Låt svalna.
5
Lägg sparrisen på den förvärmda plåten och smula över fetaosten. Toppa med mandelspån.
6
Gratinera strax under ugnens mitt i 6–7 minuter.
7
Servera sparrisen med det brynta smöret. Toppa med ärtskott.