RECEPT FRÅN HJ

Rostad sparris med nötter och fetaost

Rostad sparris med mandel och fetaost är en perfekt sidorätt till vårens grillkvällar. Njut av den med brynt smör!

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 150 g smör
  • 150 g fetaost
  • 0.5 dl mandelspån
  • ärtskott
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Sätt in en plåt i ugnen och förvärm den.

2

Bryt av den nedre delen av sparrisen. Skala vitlöken och skiva den tunt. Blanda vitlök och olivolja.

3

Blanda sparris och vitlöksolja. Vänd om ordentligt.

4

Dela smöret i bitar. Bryn det i en gryta tills det doftar nötigt och är ljusbrunt. Häll snabbt över smöret i en skål. Låt svalna.

5

Lägg sparrisen på den förvärmda plåten och smula över fetaosten. Toppa med mandelspån.

6

Gratinera strax under ugnens mitt i 6–7 minuter.

7

Servera sparrisen med det brynta smöret. Toppa med ärtskott.


Recept