RECEPT FRÅN HJ

Gorgonzolatårta med skinka och fikon

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
9 bitar

Du behöver

  • kavring ett helt bröd, ca 750 g
  • Fyllning:

  • 200 g gorgonzola
  • 250 g kesella
  • 50 g valnötter
  • 100 g rökt skinka
  • 2 dl torkade fikon fintärnade
  • Garneringskräm:

  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Garnera med:

  • solroskärnor
  • rökt skinka
  • färska fikon
  • jordgubbar
  • vindruvor
  • valnötter

Gör så här

1

Kantskär brödet och skär 6 skivor på längden.

2

Fyllning: Mixa ihop gorgonzola och kesella. Hacka nötter och skinka och blanda ner. Vänd sist ner fikonen.

3

Lägg 2 bröd bredvid varandra. Bred på hälften av fyllningen. Lägg på ett lager bröd och ytterligare ett lager fyllning. Avsluta med ett lager bröd.

4

Garneringskräm: Blanda Philadelphiaost och crème fraiche och bred runt kanterna och på toppen. Täck tårtan med plast. Låt vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.

5

Vid servering: Täck kanterna med solroskärnor. Garnera tårtan med skinka, fikonklyftor, jordgubbar, vindruvor och valnötter.


Kommentar:
Vindruvor, färska fikon och jordgubbar. Frukt är alltid gott tillsammans med ost och skinka. Och den här smaskiga tårtan är inget undantag. Receptet är beräknat till 8-10 bitar.

Recept