Räkcheesecake

Du behöver Botten: 200 g kavring 100 g smör Fyllning: 4 st gelatinblad 150 g gravad lax 250 g räkor med skal eller 100 gram...

Du behöver

Botten:

200 g kavring
100 g smör

Fyllning:

4 st gelatinblad
150 g gravad lax
250 g räkor med skal eller 100 gram skalade räkor
0,5 st rödlök
8 st kokta färskpotatisar
0,5 dl hackad dill
2 msk riven pepparrot
400 g färskost
2 dl gräddfil
peppar

Garnera med:

hela räkor
hackad rödlök
gräslök
dill
citron

Gör så här

1

Botten: Mixa brödet till smulor. Blanda med smält smör. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant klädd med bakplåtspapper, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen under tiden fyllningen görs.

2

Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Skär lax och skalade räkor i små bitar. Skala och hacka löken fint. Dela potatisen i små bitar.

3

Blanda dill, pepparrot, färskost och gräddfil. Ta upp gelatinbladen och smält i en kastrull på svag värme. Blanda ner lite av fyllningen i kastrullen och rör om. Rör ner i resten av fyllningen och blanda väl. Rör i lax, räkor, lök och potatis. Smaka av med peppar. 

4

Häll smeten i formen och låt stå kallt i minst 5 timmar gärna över natten. Garnera med hela räkor, lök, gräslök, dill och citron.

Scroll to Top