• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vad hjälper mot förstorad prostata?

  Jag har varit hos läkaren som konstaterade att jag har en något förstorad prostata. Jag har gjort olika tester och de visade inget, så jag förmodar att det är en godartad förstoring. Sedan har inget hänt och jag står kvar med mina "symptom" – minskad sexlust, dålig erektion samt trögt att kissa.

  Jag har kollat lite på nätet själv och kommit fram till att det bästa hade nog varit tadalafil. Alternativen efter det är Sabamin, Cernitol eller Curbisal, kanske ännu fler. Men är någon bättre än den andra? Jag har även varit inne på Maxulin för att öka testosteronet också.

  JA

   

  Apotekare Fredrik Hed svarar: Tadalafil är enbart ett läkemedel för hjälp med erektionen. Det påverkar varken prostatans storlek, din sexlust eller förmågan att kissa.

  Om det är godartad prostataförstoring finns det receptbelagda läkemedel att ta, det kan läkaren hjälpa dig med. Eller så kan du testa Sågpalmetto (Serenoa repens), det är det enda som är godkänt av Läkemedelsverket. Det finns i preparat som Curbisal, Prosabal och Sabamin. Vilket som är bäst är individuellt. Du får prova dig fram.

  Maxulin kan öka testosteronnivåerna och kanske hjälpa din sexlust något, men det kommer inte påverka din prostataförstoring.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!