• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Rårakor av potatis och halloumi

    De här potatisrårakorna med halloumi är toppade med pepparrotskräm och lax, men det går lika bra med andra tillbehör.

    Rårakor av potatis och halloumi

    Rårakor av potatis och halloumi

    14–16 stycken

    300 g halloumi
    6 medelstora potatisar
    2 msk smör
    150 g kallrökt lax, skivad

    Pepparrotskräm:
    2 dl crème fraiche
    4 msk riven pepparrot
    3 msk hackad dill

    Garnera med:
    strimlat citronskal
    dillvippor

    Gör så här:
    1. Riv halloumi och potatis grovt och lägg i en bunke. Blanda.

    2. Hetta upp en plättlagg. Stek rårakorna frasiga i smör, ca 3 minuter på varje sida. Du behöver ca ½ dl smet till varje.

    3. Pepparrotskräm: Vispa crème fraichen fluffig med elvisp. Vänd ner pepparrot och dill. Rör om.

    4. Strimla laxen. Toppa rårakorna med lax och pepparrotskräm. Garnera med citronskal och dill.

    Det går bra att varmhålla rårakorna i ugnen på ca 100° under tiden som du gräddar flera.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!