Rårakor av potatis och halloumi
De här potatisrårakorna med halloumi är toppade med pepparrotskräm och lax, men det går lika bra med andra tillbehör.

Rårakor av potatis och halloumi
14–16 stycken
300 g halloumi
6 medelstora potatisar
2 msk smör
150 g kallrökt lax, skivad
Pepparrotskräm:
2 dl crème fraiche
4 msk riven pepparrot
3 msk hackad dill
Garnera med:
strimlat citronskal
dillvippor
Gör så här:
1. Riv halloumi och potatis grovt och lägg i en bunke. Blanda.
2. Hetta upp en plättlagg. Stek rårakorna frasiga i smör, ca 3 minuter på varje sida. Du behöver ca ½ dl smet till varje.
3. Pepparrotskräm: Vispa crème fraichen fluffig med elvisp. Vänd ner pepparrot och dill. Rör om.
4. Strimla laxen. Toppa rårakorna med lax och pepparrotskräm. Garnera med citronskal och dill.
Det går bra att varmhålla rårakorna i ugnen på ca 100° under tiden som du gräddar flera.