RECEPT FRÅN HJ

Mustig gryta med äpple

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 750 g fläskytterfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk soja
  • 150 g champinjoner
  • 140 g bacon
  • 1 st äpple
  • persilja
  • Servera med:

  • klyftpotatis

Gör så här

1

Strimla köttet. Salta och peppra och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.

2

Späd med vatten, fond, grädde och soja, och småkoka under lock i 30 minuter.

3

Ansa, dela svampen i halvor och stek den i en stekpanna med smör. Ta upp köttet och stek strimlat bacon nästan knaprigt i stekpannan.

4

Kärna ur och tärna äpplet. Lägg ner svamp, bacon och äpple i grytan och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera med klyftpotatis.


Recept