Höst

Päronkaka med valnötstosca

Baka en mjuk päronkaka toppad med knaprig tosca. Här görs toscasmeten på goda valnötter. Päronkakan gör din nästa fikastund till något alldeles extra!

Stekt ris med honungskyckling

Av gårdagens ris gör du enkelt fried rice med grönsaker. Toppa med honungsstekt kycklingfilé och sweet chili-sås.

Mustig linsgryta

Linsgryta är både lättlagat, billigt och matigt. Servera med ett gott bröd och en klick créme fraiche eller gräddfil.

Mjuk mandelkaka med päron

Ljuvlig mandel- och päronkaka som avnjuts med lättvispad grädde. Kesella och mandelmassa gör kakan underbart saftig.

Varm äppeldryck med apelsin

När höstkylan drar in är det härligt att värma sig med ett glas ångande äppeldryck. Du gör den enkelt på bara fyra ingredienser.

Picklade rotfrukter

En härliga höstmiddag blir extra god med picklade rotfrukter! Betor, morötter och lök smakar gott ihop. Oöppnad håller sig picklingen i 3?4 veckor. Öppnad burk håller i ca 1 vecka. Det är viktigt att lagen täcker rotsakerna helt.

Äppelkaka med färskostglasyr

Den här saftiga äppelkakan är smidig att göra. Äpplena behöver inte skalas, bara kärnas ur. Kakan toppas med en frisk färskostfrosting.

Äppelgalette med salt kolasås

Ljuvlig äppelgalette med kolasås som piffats upp med lite flingsalt som bryter av fint mot det söta. Så här gör du det mesta av höstens goda äpplen!

Svamppaj med bacon och chèvre

Vår vackra franska svamppaj är härligt matig och välfylld. Champinjoner, bacon, tomater och getost samsas fint i pajskalet. Pajen smakar lika gott med andra svampsorter. Ta vad du har hemma!

Kantarellpasta med gremolata­topping

Pastan blandas med en krämig kantarellsås och toppas med gremolata för extra smak. Gremolata är en italiensk röra gjord på bland annat persilja, vitlök och citron.