Höst

  • Fläskfilégryta med äpple och mango chutney

    En värmande middag med smak av höst! Äpple och lök gör fläskfilégrytan extra god. Servera gärna lite extra mango chutney till. Fläskfilégrytan passar bra ihop med klyftpotatis och haricots verts.

  • Päronkaka med valnötstosca

    Baka en mjuk päronkaka toppad med knaprig tosca. Här görs toscasmeten på goda valnötter. Päronkakan gör din nästa fikastund till något alldeles extra!

  • Stekt ris med honungskyckling

    Av gårdagens ris gör du enkelt fried rice med grönsaker. Toppa med honungsstekt kycklingfilé och sweet chili-sås.

  • Mustig linsgryta

    Linsgryta är både lättlagat, billigt och matigt. Servera med ett gott bröd och en klick créme fraiche eller gräddfil.

  • Mjuk mandelkaka med päron

    Ljuvlig mandel- och päronkaka som avnjuts med lättvispad grädde. Kesella och mandelmassa gör kakan underbart saftig.

  • Varm äppeldryck med apelsin

    När höstkylan drar in är det härligt att värma sig med ett glas ångande äppeldryck. Du gör den enkelt på bara fyra ingredienser.

  • Picklade rotfrukter

    En härliga höstmiddag blir extra god med picklade rotfrukter! Betor, morötter och lök smakar gott ihop. Oöppnad håller sig picklingen i 3?4 veckor. Öppnad burk håller i ca 1 vecka. Det är viktigt att lagen täcker rotsakerna helt.

  • Äppelkaka med färskostglasyr

    Den här saftiga äppelkakan är smidig att göra. Äpplena behöver inte skalas, bara kärnas ur. Kakan toppas med en frisk färskostfrosting.

  • Äppelgalette med salt kolasås

    Ljuvlig äppelgalette med kolasås som piffats upp med lite flingsalt som bryter av fint mot det söta. Så här gör du det mesta av höstens goda äpplen!

  • Svamppaj med bacon och chèvre

    Vår vackra franska svamppaj är härligt matig och välfylld. Champinjoner, bacon, tomater och getost samsas fint i pajskalet. Pajen smakar lika gott med andra svampsorter. Ta vad du har hemma!

  • Kantarellpasta med gremolata­topping

    Pastan blandas med en krämig kantarellsås och toppas med gremolata för extra smak. Gremolata är en italiensk röra gjord på bland annat persilja, vitlök och citron.

  • Fläskfilégryta med svamp och äpple

    Svamp, äpplen och fläskfilé är en perfekt kombination. Servera vår mustiga fläskfilégryta med delikatesspotatis. Det här är en middag du inte får missa!

Scroll to Top