Picklade rotfrukter

En härliga höstmiddag blir extra god med picklade rotfrukter! Betor, morötter och lök smakar gott ihop. Oöppnad håller sig picklingen i 3?4 veckor. Öppnad burk håller i ca 1 vecka. Det är viktigt att lagen täcker rotsakerna helt.

Du behöver

  • 300 g morötter
  • 300 g polkabetor
  • 400 g gulbetor
  • 1 st rödlök
  • 1 st knippe dill

Lag

1 dl ättiksprit 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
0.5 tsk salt
2 st lagerblad
2 st stjärnanis
8 st kryddpepparkorn
0.5 tsk senapsfrön

Gör så här

1

Skala rotfrukterna och skär dem i skivor. Koka i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Spola av i kallt vatten och låt rinna av.

2

Lag: Koka samman lagen. Låt kallna.

3

Skala och strimla ­löken. Plocka dillen.

4

Varva rotfrukter, lök, dill och lag i väl rengjorda glasburkar. Låt dra i 5 timmar före servering. Förvara i kyl.

Scroll to Top